Vegetarisk lasagne


En underbart god vegetarisk lasagne som både är lätt och kul att laga. 

Ingredienser

2 portioner 

  • 100 g färska lasagneplattor
  • 0,5 dl riven parmesanost att strö över

Tomatsås

  • 1 schalottenlök eller gul lök (1 scharlottenlök motsvarar 1 gul lök)
  • 1 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 250 g krossade tomater
  • 0,5 tsk strösocker

Crème fraiche sås

  • 1 zucchini
  • 2 dl lättcrème fraiche
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Tomatsås: Skala och skiva eller hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan, tillsätt tomaterna och socker. Låt det koka ihop 5-10 minuter.
  3. Crème fraiche sås: Skär zucchinin i grova bitar. Låt den koka med crème fraichen ca 5 minuter. Rör ner osten i såsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Dela lasagneplattorna i 3-4 lika stora bitar (för 4 port). Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva plattorna med tomat- och crème fraiche sås. Spara lite av den vita såsen och bred över. Strö gärna på lite riven parmesanost.
  5. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Servera lasagnen med en blandad sallad och ruccola.

Evernote Camera Roll 20130119 180228

Evernote Camera Roll 20130119 180230
Posted in Matlagning.