New York Cheesecake

Jag har alltid gillat ostkaka, men något som är godare än det är en äkta cheesecake. Stort tack till vår granne som gav oss det här receptet. Tänk på att det allra bästa är att göra kakan dagen innan så den riktigt hinner kylas ner.

400 g Cream cheese
90 g Smält smör
1dl 1/4 Socker
3 stora ägg
20 ml Citronjuice
Topping:
200 g sour cream
1/4 dl Socker
1. Ugnen på 180 grader C
2. Blanda cream cheese och sockret (~1 minute)
3. Lägg äggen i en skål och blanda. Dela i tre portitioner, blanda varje portion i tur med cream cheese. Varje gång blanda ca 1 minut.
4. Tillsätt citronjuice och smälta smöret.
5. Häll i bakform, baka för 40 minuter när den blivit brun-aktig.
6. När den är klar, stäng av ugnen och lägg på toppningen. Låt den vara kvar i ca 10 minuter.
7. När den är klar så låt den svalna. Ställ den i kylen så blir den klar och smarkrik nästa dag!
Posted in Matlagning.