Min arbetsplats invigs med Kungligt besök

Sofielundsskolan, grundskolan där jag jobbar på högstadiet, har varit eftersatt sen länge men har efter mycket om och men fått en gigantisk renovation. Hela skolan, lågstadiet, matsalen och högstadiet är renoverat från grunden med det senaste när det gäller design, dörrar och teknik så som interaktiva tavlor i nästan varje klassrum. Vi i högstadiet flyttade in i det ny-renoverade efter vinterlovet och har de senaste veckorna börjat känna oss som hemma.
Invigningen idag av den nya skolan blev något i särklass då den förra rektorn lyckades träffa och övertala Hans Majestät Konungen att komma och klippa bandet när skolan skulle bli färdig. Efter mycket förberedelser så träffade vi eleverna som också var mycket förväntansfulla klockan 9 för att sen gå ut på skolgården och se Kungen anlända klockan 10. Därefter var det lektioner som vanligt samtidigt som Kungen gick runt på skolan och besökte de olika klassrummen. Läs vidare!

Det var en mycket trevlig dag och jag fick dagen till ära rycka in som matte lärare för mina åttor. Efter ha sett Kungen hålla sitt tal var det också mycket trevligt att se Kungen komma in klassrummet för att intressera sig, ställa någon frågor och berätta på en elevs fråga att ja, hans familj kommer från Frankrike men att det var för ca 200 år sedan… Stämningen var både avspänd och glad under hela invigningen.
Nästa vecka har vi lärare och våra elever lov och vi hoppas att skolan kommer ha ännu mer saker färdiga efter lovet. 

Här finns artiklar om besöket som jag samlat på mig:

Posted in Blog.