Kina, första dygnet

Efter 11 timmar på flyget och fyra timmar med buss och bil har vi nu kommit fram till Elins äldsta systers hem. Vädret är ganska soligt, varmt och mycket fuktigt. Trots det verkar det som att Elin har det jobbigare att anpassa sig men det kan också vara att vi inte har sovit så mycket som gör det.
Jag känner att min hud alltid är lite fuktig och att det var mycket varmt när vi försökte sova inatt. Det är konstigt att dygnsrytmen gör så att man trots att man är dödstrött inte kan sova. Trots det så var det mest myggorna som höll mig vaken i natt tills vi installerade någon apparat som höll dem borta.
Efter ha kommit till Shanghai kl 12 så äter vi och tar sen en buss ca 2,5 timmar till Hangzhou. Därefter var det svårt att hitta tågbiljätter eller taxi till Shaoxing men en trevlig man som leta efter att tjäna lite extra på eftermiddagen såg att vi behövde hjälp och han körde oss sista biten, ca 1,5 timme. Bussen körde förvisso snabbt och korsade friskt fram och tillbaka mellan bilarna i hundrafemtio men han körde åtminstonde säkert. Mannen men den lilla lastbilen var inte lika säker och ”missade” mer än en gång att det var rött ljus.
När vi väl var framme så träffade vi först Elins syster och man som sen tog oss i Shaoxing till deras hem. Hela familjen har varit jättetrevliga och bjudit på mycket god mat. De var också närvösa över att träffa en Svensk familjemedlem för första gången. Nu sitter jag här i deras soffa med Elin och hennes mamma och tar det lungt. Senare idag ska vi nog ut och promenera lite.

Posted in Resor.