Kina, 5-12 Juli: Jiangshan

Jiangshan är en mindre stad i Kina, ungefär dubbelt så stor som Malmö med en befolkning på 470 000 invånare. I den här staden äger Elins mamma en trea med två tillhörande butikslokaler på första våningen. Här har vi varit den senaste veckan och träffat Elins yngsta storebror, hans fru och barn samt Elins äldre storebrors familj. Vi har också träffat en del kompisar till Elin och till Elins mamma.

Elin och jag har mesta tiden gått i affärer, både stora och små, och prövat att klippa oss och få våra armband utbytta. En dag besökte vi staden Elin bodde i innan hon började gymnasiet, vilket ligger cirka 20 minuter utanför staden vi är nu. Här finns Elins pappas grav, en större lägenhet på flera våningar som de inte använder mer än när hela familjen träffas på nyår och ett gammalt hus de äger men som jag inte besökte.
De senaste dagarna har jag varit sjuk (dagsgammal melon är nu med på listan över saker jag inte tänker äta igen i Kina) och mest varit hemma och vilat mig. Igår kväll var jag på sjukhuset här i Jiangshan för vi trodde att jag hade feber. Det hade jag inte men de gjorde ett blodprov som visade att jag hade en infektion och jag fick en del medicin. Idag mår jag mycket bättre även om sjukhusen här får mig att uppskatta sjukhusen i Sverige mycket mer.

Bilder: http://picasaweb.google.com/…/PalmbladReseblogg#5…378

Posted in Resor.