Jiaozi, dumplings på engelska och svenska, är en av våra favoriter och en klassiker i det asiatiska köket. Passar både till frukost, fika och lunch och är som små degknyten med kött eller grönsaker i som sen kokas eller steks.
Ingredienser, 6 personer
500g blandfärs
1 isbergssallad eller kinesisk sallad
3 klyftor vitlök
3 tjocka skivor ingefära
1tsk olja
1tsk ljus soja
1tsk mörk soja
1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
1/3 tsk vitpeppar
1/3 tsk krossad sichuanpeppar (om tillgängligt)
2 tsk vatten
Degen
10 dl vetemjöl, börja med 6dl av dem
3dl vatten, börja med 2dl av dem
lite salt
1tsk olja
Instruktioner
Blanda ihop degen och kör i köksassistenten, sätt plast över
Finhacka vitlöken och ingefära och blanda i med färsen
Blanda i olja, mörk och ljus soja, salt, socker, resten av kryddorna och vatten
Finhacka salladen och blanda väl ihop
Ta en tredjedel av degen och gör en rulle. Gör små bitar och kavla dem runda.
Vik ihop dem snyggt med köttet i mitten.
Koka dem eller stek dem.
