Evernote-Snapshot-20140318-180400

Vegetarisk Pizza

En hemmalagad pizza smaker inte bara underbart, den är också jättelätt att göra, ser snygg ut för eventuella gäster och smakar bra även dagen efter. Min vegetariska pizza har jag prövat mig fram till, men finns det andra ingredienser man gillar så är det bara att köra på.

Ingredienser för 1 pizza, 2 personer

Pizzadeg:  
25g jäst  
1 1/2 dl ljummet vatten  
3/4 tsk salt  
4 dl vetemjöl

Tomatsås:  
3 dl passerade tomater  
1 tsk salt  (lite!) 
1 tsk oregano

Fyllning:  
Färska tomater (cirka 3 stora) 
Färska champinjoner  
Riven ost 
Färsk basilika eller annan sallad
Olivolja

Instruktioner

1. Lös jästen i lite av vattnet. Låt saltet smälta in i jästen. Häll på resten av vattnet, blanda i mjöl och salt och arbeta till en smidig deg. Jäs i 50 minuter eller till dubbel storlek. Sätt ugnen på 275°.

2. Skär champinjonerna i skivor. Skär de färska tomaterna i skivor. Blanda salt, tomatpuré, svartpeppar och socker




3. Kavla ut pizzan på ett bakplåtspapper. Fördela tomatsåsen på pizzorna. Strö sedan över osten och sist tomatskivor och champinjoner.  I ugnen 5-7 minuter i 275°. Strö över färsk basilika och lite olivolja före servering. 




Posted in Matlagning.