Moer eller ’Fladdermusöron’


En av mina favoriter är kinesiska Moar som jag också lite skämtsamt kallar fladdermusöron. Egentligen är det en kinesisk svamp som man lättast frågar efter i en asiatisk butik. Fråga då efter just Moar. Så här tillagar man den! 
1. Koka svampen i varmt vatten 10 minuter
2. Tvätta svampen noga i kallt vatten.
3. Förbered såsen: Hacka vitlök, i med lite kycklingbuljong i skålen, lite salt och socker.
4. Värm kastrull eller stekpanna med olja och en del sichuanpeppar och häll i skålen. Tillsätt mörk och ljus soja, sesamolja. Ev lite chilisås.
5. Lägg i den tvättade svampen i skålen och blanda!
6. Skär lite gräslök och garnera och blanda lite.
Evernote Snapshot 20130325 180345
Evernote Snapshot 20130325 180615
Evernote Snapshot 20130325 181047
Evernote Snapshot 20130325 181955
Evernote Snapshot 20130325 182114
Posted in Matlagning.