Grönsaker är alltid viktigt i kinesisk mat. En vanlig middag brukar bestå av många olika rätter, till exempel soppa som förrätter, kött/fisk och grönsaker. Men på det kinesiska matbordet är grönsaker/sallad oftast stekta. Idag tänker jag visa en rätt som jag brukar laga hemma båda i Sverige och i Kina.
500 färsk mungböngroddar
2 st vitlöksklyftor (skära dem till små bitar)
1st färsk chili (skära dem i små bitar. Om man gillar stark smak så kan man ha flera : p )
lite grann färsk grasslök/salladslök
lite mindre än 1/2dl olja.
1/4 kycklingbuljong
1 matsked kinesisk vinäger
1/2tsk salt
Gör så här:
1:Börjar med att värma upp stekpannan och häll i olja. Sen tillsätt vitlök.
2: När vitlök börjar få lite färg lägg i groddarna.
3: Salta groddarna, när groddarna blir mjukare häll på vinäger.
4: Tillsätt kycklingbuljong och chili. Blanda ihop.
5: Stäng spisen och lägg lite gräslök.
Allting behöver bara ta kring 5-7 min.